Gluteenittomat suklaa-maapähkinäkuppikakut

Vappupiknikille piti taasen miettiä leipomusta, koska yksi joukostamme on keliaakikko, teen usein kaikille sopivan version, en siis erikseen gluteenitonta. Olimme perheen kanssa herkutelleet Streat eats-tapahtumassa Brooklyn Bakeryn kuppikakuilla, päätin ottaa sieltä inspiraatiota. Tälläinen siitä tuli 🙂

 

50g voita (huoneenlämpöistä)

60g maissijauhoja

60g aito-kaurajauhoja

100g inkkarisokeria

30g sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1,5tl vaniljasokeria

1,2 dl maitoa

1 muna

12 palaa suklaata ( tai nappeja, hippuja..)

kuorrutus;

100 g maapähkinävoita

50g voita (huoneenlämpöistä)

n.3,5 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja hiero ne voin kanssa sähkövatkaimella hiekkamaiseksi seokseksi. Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kananmuna voimakkaasti vatkaten. Jaa seos muffinssivuokiin (12). Tipauta jokaiseen vuokaan viel suklaapala ja paista 175 asteessa n.20min.

SAMSUNG CSCVatkaa kuorrutetta varten maapähkinävoi ja voi vaahdoksi, lisää vähitellen tomusokeri, ja vatkaa hyvin. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vaikka tilkalla kermaa. Lusikoi seos pursotuspussiin, ja pursota jäähtyneille muffareille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *